Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Έχουν φωτογραφία των δραστών

Τα σενάρια που εξετάζονται – Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος

Η ανάλυση του ταξίαρχου εν αποστρατεία και επίτιμου προέδρου αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάση Κατερινόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (14/9)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανιρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ληστών που χθες το πρωί εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας και διέφυγαν με λεία 10.000 ευρώ περίπου. 

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της φωτογραφία των δύο δραστών, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ η ληστεία έχει έντονο άρωμα τρομοκρατίας. 

Ο ένας από τους ληστές φοράει βερμούδα, χακί καπέλο, μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, γυαλιά μυωπίας και μακρυμάνικη μπλούζα. Ο άλλος, έχει σακίδιο πλάτης, φοράει κοντομάνικη μπλούζα, χακί βερμούδα, χειρουργική μάσκα, και είναι ο ληστής με το τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 11:35 χθες το πρωί. Οι δύο δράστες εισέβαλαν στην τράπεζα υποδυόμενοι τους πελάτες και αμέσως έβγαλαν όπλα. Ακινητοποίησαν υπάλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή αντίθετα προς την οδό Μητροπόλεως. 

Οι αρχές προσήγαγαν δέκα άτομα, τα οποία αργά το βράδυ αφέθηκαν ελεύθερα. 

Ληστεία τράπεζα: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται συνεχώς και η Αντιτρομοκρατική, καθώς η ληστεία έχει έντονο άρωμα τρομοκρατίας. 

Αυτά που έλεγαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας θεωρούνται ύποπτα, ενώ ο τρόπος που έδρασαν θυμίζει αρκετά αντάρτικο πόλεως.

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εκτιμούν επίσης πως ο ένας από τους δύο είναι αντιεξουσιαστής με ποινικό μητρώο, όμως απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση αυτή. 

Επίσης οι αρχές ανατρέχουν σε ληστεία που έγινε στις 10 Αυγούστου σε τράπεζα στα Πετράλωνα, που μοιάζει πολύ με τη χθεσινή στο κέντρο της Αθήνας. Και σε εκείνη τη ληστεία δύο άτομα με κουκούλες εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Τριών Ιεραρχών, κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο άλλο περίστροφο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πρόκειται για τα ίδια άτομα με τη χθεσινή ληστεία. 

Προβληματισμό έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι η ληστεία έγινε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν οι δράστες να είχαν κοντά κάποιο κρυσφήγετο ή να τους περίμενε κάποιο βανάκι μέσα στο οποίο κρύφτηκαν και διέφυγαν. 

Για το λόγο αυτό ερευνάται το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Ληστεία: Δραπέτης αντιεξουσιαστής ο βασικός ύποπτος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega πιθανοί δράστες της χθεσινής ληστείας θεωρούνται ένας δραπέτης αντιεξουσιαστής κι ένας ποινικός. 

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων και για ληστείες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είχε φυλακιστεί, αλλά είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές. Έκτοτε, διαφεύγει των αρχών για αρκετό χρονικό διάστημα. Θεωρείται ότι οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν από το  χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει στο πόδι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top