Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

Τα νοσοκομεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας αρχίζουν να δέχονται πίεση

Μέρα με τη μέρα γεμίζουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία. Η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό προκαλεί ανησυχία, με τους ειδικούς να μην κρύβουν πλέον την έντονη ανησυχία τους για τον χειμώνα που έρχεται. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, 381 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμένοι και δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Το περασμένο Σάββατο ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 333.

Κορωνοϊός: 2.286 νέα κρούσματα - 30 νεκροί και 381 διασωληνωμένοι

Τα νοσοκομεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας δέχονται πίεση. Παράλληλα καθημερινά το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα είναι χιλιάδες και δεκάδες οι θάνατοι. Χθες 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Κορωνοϊός: Πέθανε γυναίκα που δεν ήθελε να διασωληνωθεί

Όλα αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολιασμών, -η οποία δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Μάριος Θεμιστοκλέους- αλλά και το γεγονός ότι ακόμη ουσιαστικά κινούμαστε σε ανοιχτούς χώρους, αυξάνουν την ανησυχία των ειδικών. 

Ο προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας μεγαλώνει καθώς η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη χώρα μας και σε μια εβδομάδα ανοίγουν και τα σχολεία με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για όσους επιλέξουν να μείνουν ανεμβολίαστοι.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top