Φωτιά στη Φωκίδα: Πιθανόν να έχουν καεί σπίτια

Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα

Βίντεο από την φωτιά στη Φωκίδα, όπως φαίνεται από παραλία του Αιγίου

Η φωτιά στην Ελαιά Φωκίδας έχει, δυστυχώς, εξελιχθεί ανεξέλεγκτα, καθώς πλέον βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 
Έχει προηγηθεί από το απόγευμα η εκκένωση της Ελαιάς και της Καλλιθέας, μετά από σχετικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους. 

Φωτιά και στη Φωκίδα: Εκκενώνονται δύο οικισμοί

«Η φωτιά στην Ελαία και την Καλλιθέα της Φωκίδας κινείται ανεξέλεγκτα. Ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος Το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα 6 χιλιόμετρα.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, τα οποία πιθανότατα θα σταματήσουν σύντομα. 

Φωτιά Αττική: Έκλεισε η Εθνική οδός από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα

Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν έρθει κυρίως από τη Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο.

φωτιά Φωκίδα

Την τελευταία ώρα υπήρξε και ενίσχυση με εναέρια μέσα ωστόσο όμως το μέτωπο συνεχώς διευρύνεται.

Πύρινη κόλαση και στην Ελαία Φωκίδας – Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Λουκά Καραδήμο η συγκεκριμένη πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί: «Συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή - Εκκενώνεται το Κρυονέρι

φωτιά Φωκίδα

Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, Άγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top