Κορωνοϊός: «Μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους»

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών η Μαρία Θεοδωρίδου

Όσα είπε κατά την ενημέρωση του υπουργείου για τον εμβολιασμό των παιδιών η Μαρία Θεοδωρίδου. 

Μεγάλη είναι η αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, ενώ τα παιδιά αποτελούν και πηγή διασποράς, υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. 

Εμβόλιο: Στις 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Όπως ανέφερε, οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Θέλοντας να αποτραπεί κάτι τέτοιο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Εμβόλια: Τι είπε για τις παρενέργειες των Pfizer και Moderna στα παιδιά

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας - μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια: στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top