Κορωνοϊός- Παπαευαγγέλου: Ισχυρή σύσταση για μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

«Κάτω των 24 ετών ένας στους 10 που νοσηλεύονται με κορωνοϊό»

Όσα είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 8/7.

Για τα νέα δεδομένα και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου

Όπως είπε, είμαστε αντιμέτωποι με νέα έξαρση της πανδημίας, αφού την τελευταία εβδομάδα υπερδιπλάσιαστηκαν τα κρούσματα. Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο.

Κρούσματα σήμερα: 1.115 στην Αττική - Πάνω από 100 στο Ηράκλειο Κρήτης

Τις τελευταίες εβδομάδες τετραπλασιάστηκε και η θετικότητα των self τεστ. Σήμερα 1/3 νοσηλευόμενους αφορά νέους πολίτες. Σχεδόν 1 στους 10 αφορά νοσηλευομένους εφήβους κάτω των 24 ετών.

Όσον αφορά τη μέση ηλικία των κρουσμάτων, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι 75% των μολύνσεων είναι κάτω από τα 34 έτη, ενώ αύξηση παρατηρείται και στα κρούσματα ηλικίας 50-60 ετών.

Η καθηγήτρια ανέφερε πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 9.000. Στην Αττική περίπου 4.000 ενεργά κρούσματα ηλικίας 29 ετών.

Κορωνοϊός: 2.107 νέα κρούσματα σήμερα - 10 νεκροί και 153 διασωληνωμένοι

Παπαευαγγέλου: «Ισχυρή σύσταση για μάσκα στους εξωτερικούς χώρους»

Επίσης, η κα Παπαευαγγέλου έκανε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να φορούν μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Συστήνουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και ανοιχτούς με συγχρωτισμό. Συγκεκριμένα η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους εργασίας, σε καταστήματα, σε εκκλησίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μπορούμε να μη φοράμε μάσκα όταν περπατάμε με φίλους σε ένα ήσυχο μέρος, ωστόσο θα πρέπει η μάσκα να γίνει μόνιμο αξεσουάρ φέτος το καλοκαίρι και οφείλουμε να το έχουμε μαζί μας.

Παπαευαγγέλου: «Το τέταρτο κύμα θα είναι διαφορετικό»

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε, επίσης, ότι το τέταρτο κύμα θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς δε θα υπάρξει έκρηξη στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω του εμβολίου.

Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα αφορούν τους νέους πολίτες.

Αντίθετα παραδείγματος χάριν στην δυτική Αττική όπου δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων, μολύνθηκαν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως στις επόμενες ημέρες πιθανόν να δούμε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη μία μετακίνηση των κρουσμάτων σε πολίτες άνω των 50 ετών γεγονός που δεν αποκλείεται να φέρει και αύξηση των εισαγωγών.

Μαγιορκίνης: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης τόνισε πως μέχρι σήμερα έχει απομονωθεί το στέλεχος σε 100 χώρες.

Κορωνοϊός: Στα 121 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» - Πού εντοπίζονται

«Η πρόβλεψη παραμένει πως το στέλεχος Δέλτα θα επικρατήσει έναντι του στελέχους Α. Ο εμβολιασμός έχει προστατέψει σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα Υγείας ακόμη και σε χώρες που επικρατεί η Δέλτα. Η καλύτερη ελπίδα μας είναι να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Πέμπτης για τη μετάλλαξη Δέλτα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top