Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυτό είναι το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα

Πόσοι εμβολιασμοί θα γίνονται ημερησίως και ανά μήνα

Εικόνες από το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα 

To mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του. Βρίσκεται σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού και διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές. Καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί, ενώ σε μηνιαία βάση θα φθάνουν τους 23.500.

Στην Πάτρα ο Χαρδαλιάς για την τελετευταία αυτοψία στο νέο εμβολιαστικό κέντρο

Η είσοδος του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η είσοδος του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, θα λειτουργούν οι πρώτες οκτώ εμβολιαστικές γραμμές, ενώ τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα προστεθούν και οι υπόλοιπες οκτώ.

Σε λειτουργία τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και με τη συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στεγάζεται σε ένα μεγάλο και αυτόνομο κτίριο, το εμβαδόν του οποίου ξεπερνά τα 3.000 τμ.

Το εσωτερικό του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Το εσωτερικό του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η πρόσβαση στο κτίριο είναι εύκολη, αφού βρίσκεται κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες της παραλιακής λεωφόρου Ακτής Δυμαίων που οδηγούν στο κεντρικό δρόμο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ενώ οι μεγάλες ενημερωτικές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη, το κάνουν ορατό από μεγάλη απόσταση.

Το κτίριο βρίσκεται στη νότια πλευρά του λιμανιού και μακριά από τα σημεία άφιξης και αναχώρησης των επιβατών και των οχημάτων, ενώ διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και διαφορετικές εισόδους και εξόδους.

Η γραμματεία του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η γραμματεία του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

 Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι για την υποδοχή των πολιτών, όπου εκεί θα παραδίδουν στη γραμματεία του κέντρου τον κωδικό αριθμό του ραντεβού τους. Στην συνέχεια θα μεταβαίνουν στο σημείο αναμονής μέχρι να έλθει η σειρά τους να εμβολιαστούν, ενώ μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά τον εμβολιασμό τους οι πολίτες θα περιμένουν σε άνετους χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top