ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την αστυνομία στις Σχολές

Φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους και κτίρια των Σχολών

Πανό των φοιτητών του ΑΠΘ για πανεπιστημιακή αστυνομία

Στον αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και το όριο φοίτησης.

Υπερψηφίστηκε με 166 «ναι» το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας 

Οι κινητοποιήσεις τους θα κρατήσουν δύο μέρες. Το πρωί, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το campus από την οδό Εγνατίας έως την Αγίου Δημητρίου, καθώς και μπροστά από τις κεντρικές εισόδους σχολών.

Πανό των φοιτητών του ΑΠΘ με αφορμή τον διήμερο αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου, ως διαμαρτυρία για την πανεπιστημιακή αστυνομία- ΙΝΤΙΜΕ

Πανό των φοιτητών του ΑΠΘ με αφορμή τον διήμερο αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου, ως διαμαρτυρία για την πανεπιστημιακή αστυνομία- ΙΝΤΙΜΕ

Σύνταγμα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την 1η Απριλίου παρά τη βροχή

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντάς το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρουν.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Σχήμα των ΕΑΑΚ, που εκπροσωπούνται στους συλλόγους των Τμημάτων Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Γαλλικής Φιλολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικής Φιλολογίας και του ΣΟΦΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης, που ξεκίνησε χθες από μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων από τους Συλλόγους τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών, Καλών Τεχνών, Πολιτικών Επιστημών, Πολυτεχνικής, που είχαν πραγματοποιήσει και την πολυήμερη κατάληψη τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Οι φοιτητές καλούν αύριο σε πανεκπαιδευτική πορεία κατά του Νόμου 4777/21.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top