Καταγγελία ότι αστυνομικός έλεγχος στη Λάρισα  οδήγησε σε κάταγμα 13χρονου

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. – Κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  

περιπολικό αστυνομίας

13χρονος μαθητής τραυματίστηκε και υπέστη κάταγμα στο χέρι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε πλατεία της Λάρισας καταγγέλλουν ενώσεις εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε από την πλευρά της  ότι η το περιστατικό ερευνάται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αν και ανεπισήμως ο τραυματισμός αποδίδεται στον πανικό του μαθητή που προσπάθησε να διαφύγει.        

Κορωνοϊός: Διενεργήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες έλεγχοι

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη όταν την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30,  αστυνομικοί με πολιτικά  υπέβαλαν σε έλεγχο ομάδα πέντε μαθητών Γυμνασίου κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους έκαναν ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι μαθητές και ένας από αυτούς προσπάθησε να φύγει από το σημείο.  Σύμφωνα με την καταγγελία οι αστυνομικοί έπιασαν τον  μαθητή που προσπάθησε να διαφύγει και προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν του έσπασαν το χέρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

H ΕΛΑΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό: 

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 4 μέτρα κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας 

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην υπόθεση παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Ο κ. Ηλιόπουλος έγραψε στην ανάρτησή του: «Αστυνομικοί με πολιτικά έσπασαν το χέρι ενός παιδιού 13 ετών στη Λάρισα. Στα πόσα "μεμονωμένα περιστατικά" αστυνομικής αυθαιρεσίας θα αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη;».  

        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top