Σύννεφο σκόνης 800 χλμ. πλησιάζει την Ελλάδα - Δείτε εικόνα από δορυφόρο

Ποια είναι η πρόβλεψη για τον καιρό

Ένα τεράστιο σύννεφο αφρικανικής σκόνης που έχει πλησιάζει την Ελλάδα και τα Βαλκάνια κατέγραψε το πρόγραμμα γεωσκόπησης της ΕΕ «Κοπέρνικος».

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία το σύννεφο έχει μήκος 800 χλμ και κινείται πάνω από τη Μεσόγειο, από την έρημο Σαχάρα έως τη χώρα μας. 

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Την ίδια ώρα σήμερα σε όλη τη χώρα σημειώνονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία. 

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 22/03 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top