Α. Κοτανίδου: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Αντιδράσεις για τα όσα είπε για τη λειτουργία της επιτροπής ειδικών

Οι δηλώσεις της κυρίας Κοτανίδου

Έντονες αντιδράσεις από τους ειδικούς, που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκάλεσαν οι δηλώσεις της εντατικολόγου, Αναστασίας Κοτανίδου, για τη λειτουργία της επιτροπής και τον τρόπο που λαμβάνει τις αποφάσεις της. Για τον λόγο αυτό η εντατικολόγος θέλησε σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. 

Η Κοτανίδου «καρφώνει» την Επιτροπή: «Οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις»

Πήρε λοιπόν πρώτη τον λόγο, είπε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν και το ζήτημα θεωρείται πλέον λήξαν από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. 

«Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», είχε δηλώσει η κ. Κοτανίδου, προκαλώντας την ενόχληση των συναδέλφων της. 

Γιαμαρέλλου: «Η επιτροπή δεν μπορεί να έχει πάντα ομοφωνία»

Μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου σχολίασε τις δηλώσεις της κ. Κοτανίδου. 

Κορωνοϊός: Αγωνία για την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης

«Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά», αρχικά και συνέχισε: 

«Είμαστε 13-14 μήνες στην επιτροπή, μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε, προβληματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας. Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, βασίζονται στις γνώσεις του καθενός, που θα μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν μια επιτροπή θέλει να είναι σωστή, δεν μπορεί να έχει πάντα ομοφωνία».

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως ο καθένας θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική για όσα έκανε και τι ανταπόκριση είχαν και αν χρειάζεται να αλλάξει τα σχέδιά του. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου, το έκανε πολλές φορές η επιτροπή τον έναν αυτό χρόνο της πανδημίας. 

Γκάγκα: «Αν δε δουλεύει καλά η Επιτροπή ή τη διορθώνεις ή παραιτείσαι»

Πιο αυστηρή υπήρξε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και μέλος επίσης της επιτροπής, Μίνα Γκάγκα, η οποία τάχθηκε κατά της δημοσιοποίησης των προβλημάτων που παρατηρούνται σε αυτήν. 

Κορωνοϊός: 2.570 νέα κρούσματα - Αύξηση σε νεκρούς και διασωληνωμένους

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, όμως διαφοροποιήθηκε ως προς τη δημοσιοποίηση των διαφωνιών εντός της επιτροπής. 

«Αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι», είπε.

Σκουτέλης: «Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Α. Σκουτέλης, ο οποίος είναι μέλος και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

ΕΜΑ: Δύο μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της Covid

«Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές και μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές και να συγκεντρωθούμε στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων ατομικά και συλλογικά», είπε στον ΑΝΤ1.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top