Γλέντι στη HELEXPO: Παύθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το πάρτι της Τσικνοπέμπτης

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με το περιστατικό που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Ανακοίνωση σχετικά με το γλέντι που στήθηκε την Τσικνοπέμπτη στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO, εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοπάρτι σε κτίριο της Ηelexpo, δίπλα στο Mega εμβολιαστικό κέντρο!

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 10 άτομα, χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, έστησαν κανονικό γλέντι με μουσική και χορό στο πίσω μέρος του κτιρίου. Μάλιστα, από την μπροστινή μεριά του κτρίου, έμπαιναν ηλικιωμένοι πολίτες που είχαν πάει να εμβολιαστούν!

Ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος χώρος «δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους» ωστόσο όπως φαίνεται από το βίντεο «εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για το κορωνοπάρτι στη ΓΑΔΑ

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Χαρδαλιάς: «Δεν υπήρχε εμπλοκή της ΓΓΠΠ»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι στο γλέντι δεν είχε καμία συμμετοχή η Πολιτική Προστασία». Συγκεκριμένα έγραψε: 

Χαρδαλιάς: Διέταξε έρευνα για κορωνοπάρτι στην Πυροσβεστική

«Για άλλη μια φορά τα τρολ των 0.60 προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη με έωλες, αβάσιμες, κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ και απαράδεκτες αναφορές στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας μας, προβάλλοντας το παρακάτω βιντεάκι και προσπαθώντας να εμπλέξουν τους εργαζόμενους της σε πάρτυ την Τσικνοπέμπτη!!! Η αλήθεια είναι μια! Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ένας χώρος της πρώην Helexpo, που μας παραχωρήθηκε πριν μόλις ένα μήνα στην Πολιτική Προστασία για την ανάπτυξη του Mega εμβολιαστικού κέντρου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έχει μισθωθεί από την ίδια της Helexpo (έως τις 30/9) σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι στην Πολιτική Προστασία το καθημερινό στοίχημα μας, είναι ένα και μοναδικό και το υπηρετούμε με απόλυτη ευσυνειδησία. Δουλεύουμε νυχθημερόν σε πολλά διαφορετικά πεδία διαχείρισης και αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων με μόνο γνώμονα την προστασία και στήριξη των Ελλήνων πολιτών που πλήττονται από πανδημίες, σεισμούς, πλημμύρες, ακραία φαινόμενα και προσπαθούμε κάθε μέρα να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και όσες ανήθικες επιθέσεις και προβοκάτσιες και αν δεχόμαστε, από όσους ιδεοληπτικά εμμονικούς δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι επιτέλους η πατρίδα μας αποκτά και δημιουργεί ισχυρό Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κινδύνων, να θυμούνται ότι δεν αποσυντονιζόμαστε και κυρίως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον πατριωτικό και εθνικό μας σκοπό που αφορά στην ασφάλεια του Έλληνα πολίτη…».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top