Μετακίνηση εργαζομένων: Παράταση στις νέες βεβαιώσεις λόγω κακοκαιρίας

Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

To ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star στις 11/2 για το πώς θα μετακινούμαστε από τη Δευτέρα 15/2

Από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου αναμένεται να ισχύουν οι αλλαγές στη βεβαίωση μετακίνησης των εργαζομένων, λόγω των προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Βεβαίωση κίνησης εργαζομένων: Τα νέα έντυπα και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το διάστημα από τις 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και τις 19/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους και με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο έντυπο βεβαίωσης κίνησης αφορά:

-    Εργαζόμενους

-    Αυτοαπασχολουμένους

-    ελεύθερους επαγγελματίες

-    επιτηδευματίες

-    Μέλη διοίκησης

Δεν ισχύουν για όσους είναι σε:

•    καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας

•    τηλεργασίας

•    νόμιμης άδειας

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ' εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Πώς χορηγούνται οι βεβαιώσεις μετακίνησης

Οι Βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ / του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση/εργοδότη.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top