Φωτιά στο Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βαρβάρα Φύτρου

«Κατέθεσα όσα έμαθα από τον σύζυγο και τα παιδιά μου πριν καταλήξουν»

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε για πρώτη φορά στον ανακριτή ο οποίος έρευνα τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η κατάθεση της συνέπεσε με το νέο αίτημα του ανακριτή προς την εισαγγελία να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος.

Μάτι: Αίτημα κακουργηματικής δίωξης κατά αξιωματούχων απέστειλε ο ανακριτής

Η Βαρβάρα Φύτρου δήλωσε: «Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι κατέθεσε, η κ. Φύτρου απάντησε: «Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από τον σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν».

Ερωτηθείσα γαι το πώς θα δικαιωθεί, είπε: «Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση».

Αναλυτικά η δήλωση Καπερνάρου

Ο δικηγόρος της κ. Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε:

«Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του ΑΠ τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια Τάκη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Την έκανε εξερετικά ο κ. Ανακριτής και τους λέει ξέρετε δεν είναι πλημμελήματα είναι κακουργήματα πάρτε τα και λένε όχι. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει.

Εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top