Διακίνηση μεταναστών: Έπαιρναν έως και 6.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που τους προωθούσε από την Κω στην Ευρώπη

μετανάστες

Στα μαλακά οι διακινητές που αποκαλούσαν «ντολμάδες « τους μετανάστες

 

Το κύκλωμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε από τους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κω προωθούσε με πλαστά διαβατήρια τους μετανάστες από το νησί σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης με το αζημίωτο.

Τους αποκαλούσαν «ντολμάδες» και ονόμαζαν τις πύλες επιβίβασης «φούρνους» και το αεροπλάνο «κατσαρόλα». Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και αστυνομικός του Τμήματος Αερολιμένα της Κω. Οι διακινητές μάλιστα αποκαλούσαν «αρχόντισσα» τη σύζυγό του και «γλυκό» τα χρήματα που του έδιναν.

Οι συλλήψεις έγιναν το καλοκαίρι του 2019 και μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και το ηγετικό στέλεχος. Πρόκειται για έναν 37χρονο από τη Συρία, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση από την Αθήνα χωρίς να έχει πολλές επαφές με τους υποψήφιους «πελάτες». Το κύκλωμα έπαιρνε από 4.500 έως 6.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που θα έφτανε στην κεντρική Ευρώπη.

Το συνολικό κέρδος που αποκόμισαν υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ ενώ έβαφαν τους μετανάστες ακόμα και με make up.  

Η δίκη τους ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε οκτώ έτη κάθειρξη και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δόθηκε αναστολή στην έφεσή τους.

Όπως εξήγησε στο star.gr ο δικηγόρος του 37χρονου ηγετικού στελέχους του κυκλώματος, Γιάννης Γλύκας, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των κατηγορούμενων υιοθετήθηκαν από το δικαστήριο και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η έφεση που άσκησαν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top