Σκορπιός: «Πράσινο φως» για τη μεγάλη επένδυση στο νησί του Ωνάση

Μεταμορφώνεται σε νησί πολυτελείας

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για το σχέδιο στο νησί του Ωνάση

«Πράσινο φως» δόθηκε στη μεγάλη επένδυση «κατασκευής και λειτουργίας πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στον Σκορπιό, το νησί του Ωνάση. Το έργο αξίας τουλάχιστον 165 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. 

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τον Σκορπιό

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να μεταμορφώσει το νησί σε έναν τουριστικό παράδεισο με πολυτελή  καταλύματα και βίλες, ενώ θα δημιουργήσει τουλάχιστον 130 νέες θέσεις εργασίας.

Στην έκταση των 161 στρεμμάτων του νησιού που έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο κοσμικά πάρτι στα χρονικά της Ελλάδας, θα χτιστούν τουριστικό συγκρότημα πέντε αστέρων αποτελούμενο από 12 κτίρια, αμφιθέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και spa, φάρμα, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η νήσος Σκορπιός / INTIMA

Υπενθυμίζεται ότι το νησί του Ιονίου πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση το 1963, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως ιδιωτικό θέρετρο και τόπο κατοικίας. Έχτισε μάλιστα λίγα ακόμα κτίρια καθώς και ιδιόκτητο λιμάνι όπου για πολλά χρόνια ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός του.

Εκεί περνούσε τα καλοκαίρια της και η διεθνούς φήμης σοπράνο της όπερας, Μαρία Κάλλας, ζώντας τον έρωτά της με τον Έλληνα εφοπλιστή.

Μετά και τον θάνατο της κόρης του Ωνάση, Χριστίνας, τον Σκορπιό κληρονόμησε η κόρη της, Αθηνά Ρουσσέλ-Ωνάση, η οποία το 2013 εκμίσθωσε το νησί στην κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, παρά το γεγονός ότι η διαθήκη του Ωνάση όριζε ότι το νησί πρέπει να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο. 

Η βίλα που ανακαίνισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης / Eurokinissi

Τι δήλωσαν Γεωργιάδης και Παπαθανάσης για την επένδυση

Σύμφωνα με τον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πρόκειται για ένα έργο εμβληματικής σημασίας. 

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός» δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε: «Η μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση στο νησί του Σκορπιού αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μια στρατηγική επένδυση που θα μετατρέψει το νησί σε προορισμό αναψυχής και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του. Η Πολιτεία παραμένει αρωγός στις επενδύσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και της χώρας συνολικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top