Eίσαι από 18-30; Πάρε μέρος διαδικτυακά στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων

Τι είναι και πώς θα δηλώσεις συμμετοχή

Afixis

Είσαι 18 έως 30 ετών και μιλάς ελληνικά; Ο Αfixis σου δίνει τη δυνατότητα να πάριεις μέρος διαδικτυακά στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, μία προσομοίωση της διαδικασίας νομοθέτησης της Βουλής των Ελλήνων που επιθυμεί να φέρει τους νέους σε επαφή με την πολιτική.

Η πρώτη διαδικτυακή Βουλή του Afixis διοργωνώνεται στις 23-26 Απριλίου 2021. 

Πώς θα δηλώσεις συμμετοχή

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου 2021 για νέους ηλικιών 18 έως και 30, στην ιστοσελίδα mve.gr. Λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του COVID-19, το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2021 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά.

Τι είναι το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί μία πολιτική ακαδημία, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται η προσομοίωση της διαδικασίας νομοθέτησης της Βουλής των Ελλήνων. Από την ακαδημία αυτή βγαίνουν νέοι πολιτικοί με καινούργιες ιδέες, οι οποίοι έχουν ως μέντορες ενεργούς πολιτικούς της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη προσομοίωση. 

Σε λειτουργικό επίπεδο, περιλαμβάνει τέσσερις ισάριθμες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κάθε ομάδα αποτελείται από τον πρόεδρό της, τους επιμέρους τομεάρχες και τους βουλευτές της και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στα Νομοσχέδια, τα οποία αργότερα θα ψηφιστούν ως σύνολο στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, κάθε Βουλευτής εισέρχεται στην προσομοίωση ως μέλος μίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία εκπροσωπεί και την ιδεολογία που βρίσκεται πιο κοντά στα προσωπικά πιστεύω του συμμετέχοντος. Η προσομοίωση βασίζεται στον πραγματικό Κανονισμό της Βουλής, με βάση τον οποίο έχουν προκύψει οι κανόνες του προγράμματος, ώστε οι συμμετέχοντες να βιώσουν μία εμπειρία πιστή στην πραγματικότητα. 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε 12 διαφορετικές επιτροπές της Βουλής, οι οποίες θα απαρτίζονται από 24 το μέγιστο βουλευτές, επιτρέποντας μεγαλύτερη χρονική διάρκεια συζήτησης και ατομικού χρόνου για τον καθένα. 

Ποιος είναι ο οργανισμός Afixis

Ο Afixis είναι αφοσιωμένος στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές. Αποστολή του αποτελεί η αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης και η φιλοσοφία του συνοψίζεται στη σκέψη ότι η εκπαίδευση πρέπει να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών και των φοιτητών και να τους παρέχει τα μέσα για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. 

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οργανισμός αναπτύσσει τη δράση του στην Ελλάδα έχοντας συνεισφέρει στην ενίσχυση περισσότερων από 3.000 μαθητών και φοιτητών μέχρι σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top