Πίεση στο σύστημα υγείας: Μόλις μία κενή ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές έξω από το νοσοκομείο Βόλου στήνει ο στρατός

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για το κινητό νοσοκομείο έξω από το «424» της Θεσσαλονίκης

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας, καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται συνεχώς.

Κοντοζαμάνης: Είμαστε σε πόλεμο – Και επίταξη γιατρών, εάν χρειαστεί

Στην Αθήνα διαθέσιμες είναι 38 μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ στη Θεσσαλονίκη μόλις μία. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου, διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 564 ασθενείς. Την ίδια στιγμή, σε απλές κλίνες βρίσκονται 3.580 ασθενείς με κορωνοϊό.

Σκηνές έξω από το νοσοκομείο Βόλου στήνει ο στρατός

Στρατιωτικές σκηνές τοποθετληθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βόλου ώστε να εξυπηρετούνται οι βραχείες νοσηλείες και τεστ κορωνοϊού, καθώς οι δυνατότητες του νοσοκομείου έχουν εξαντληθεί. 

Σύμφωνα με το magnesianews, οι σκηνές θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη επιχρισμάτων από τους πολίτες ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σε κινητό νοσοκομείο μετατρέπεται το πάρκινγκ του «424»

Στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο ενώ δε θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί - εφόσον απαιτηθεί - ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top