Το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη

Ο Ιεράρχης είχε κορωνοϊό

Λίγοι ιεράρχες παρέστησαν  στην εξόδιο  ακολουθία του μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη  που έχασε τη ζωή του λόγω κορωνοϊού. Μπορεί λόγω της πανδημίας η κηδεία να έγινε σε κλειστό κύκλο, ωστόσο πιστοί του δήμου Λαγκαδά βρέθηκαν περιμετρικά της εκκλησίας Αγία Παρασκευή για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπο που όπως είπαν,  στήριζε την κοινωνία. 

Η βοήθειά του ήταν ανεκτίμητη... Η ταφή του έγινε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού , Αγία Παρασκευή,   και τα μέτρα προστασίας ήταν πολύ αυστηρά.

Πέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης από κορωνοϊό σε ηλικία 62 ετών  

 Οι άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο φορούσαν  ειδική στολή για προστασία από τον κορωνοϊό.

Το πρώτο στεφάνι στην είσοδο του ιερού ναού ήταν  από την πολυαγαπημένη του αδερφή. 

Ο γιατρός και φίλος του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, ο καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αποστόλης Χατζητολίου, είπε στο Star πως  ο Μακαριότατος μέχρι την τελευταία στιγμή επέδειξε αλτρουιστική στάση. Ενώ είχε πυρετό δεν επικοινώνησε μαζί μαζί του  για να μην εκθέσει την εκκλησία.

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη

Όπως τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ενημέρωνε κάποιον για την κατάσταση της υγείας του θα μπορούσε να του είχε δοθεί  ειδική φαρμακευτική αγωγή και να είχε  αποφευχθεί  αυτό το τραγικό τέλος.

Την ίδια ώρα η  Ιερά σύνοδος κάνει λόγο για διαστρέβλωσης της εκκλησίας  με αφορμή τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά.

 «Επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top