Κορωνοϊός: Έρχεται ολικό lockdown στην εστίαση!

Μάσκα παντού και κυκλοφορία εκτός νομού μόνο με τεστ για Covid-19

Αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου σεισμού στη Σάμο το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα ανακοίνωνε νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Oι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναχαίτιση της πανδημίας προγραμματίστηκαν για το Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες ολικό lockdown στην εστίαση! Συνεπώς, θα κλείσουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Οι λοιμωξιολόγοι μελέτησαν πολύ προσεκτικά τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εστίαση είναι τόπος υπερμετάδοσης του ιού, γιατί οι άνθρωποι μιλούν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον, έρχονται πιο κοντά και με το αλκοόλ ξεχνιούνται και ως προς την τήρηση των μέτρων. 

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την πανδημία

Μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα ο χάρτης της χώρας θα έχει δύο χρώματα. Θα υπάρχουν μόνο «πράσινες» και «κόκκινες» περιοχές. Η Αττική θα γίνει «κόκκινη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μέσα και έξω σε όλη τη χώρα. Η κυκλοφορία από νομό σε νομό θα επιτρέπεται μόνο σε όποιον έχει στα χέρια του τεστ για Covid-19, το οποίο έχει γίνει εντός 48 ωρών. 

Οι πολίτες θα επιστρέφουν σπίτι νωρίτερα, καθώς από τις 11 το βράδυ (ίσως και νωρίτερα) μέχρι τις 5 το πρωί θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.  

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ... «χτυπήσουν» και όσους γυμνάζονται. Μπαίνει τέλος στα ομαδικά αθλήματα σε κλειστούς χώρους. 

«Είναι σίγουρα οικονομική καταστροφή. Τα γυμναστήρια τηρούν πάρα πολλά αυστηρά μέτρα. Εφόσον τηρούμε όλα τα περιοριστικά μέτρα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κλείσουν ξανά τα γυμναστήρια» λέει ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top