Ναυτική τραγωδία Αίγινας: Μηνύσεις κατά 8 ατόμων από συγγενείς των θυμάτων

«Θέλω δικαίωση για τον αδελφό μου και την 5χρονη ανιψιά μου»

Μηνύσεις κατά 8 προσώπων κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, το 2016, με τέσσερις νεκρούς. Συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίες από το δυστύχημα βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Πειραιά, ζητώντας δικαίωση. Μάλιστα, δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι εντάσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπως μετέδωσε η Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Πέθανε το πρόσωπο της τραγωδίας της Αίγινας

Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός κατηγορούμενος για το θαλάσσιο δυστύχημα ήταν ο χειριστής του σκάφους Ντουέντε, ένας 77χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, ο οποίος απεβίωσε λίγο μετά την τραγωδία, λόγω προβλημάτων υγείας. Έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Οι συγγενείς κατηγορούν άλλα 8 άτομα για υπόθαλψη του χειριστή του σκάφους αλλά και ότι δεν παρείχαν βοήθεια στους επιβαίνοντες της λάντζας που βυθίστηκε. 

ΤΡΑΓΩΔΙΑ Αίγινας: Ήταν στον «αυτόματο πιλότο» το ταχύπλοο; -Αναπαράσταση ζητούν οι συγγενείς

«Σήμερα στον Πειραιά δικάζονται όσοι τον (σ.σ χειριστή του σκάφους) φυγάδευσαν. Το αδίκημα είναι υπόθαλψη εγκληματία» σημείωσε ο συνήγορος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας

Η θαλάσσια τραγωδία στην Αίγινα έγινε πριν από τέσσερα χρόνια. Ήταν το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου του 2016, όταν το ταχύπλοο Ντουέντε έπεσε με ταχύτητα στο γεμάτο από κόσμο τουριστικό πλοιάριο «Αντωνία», στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέρδικας και νήσου Μονής. Η λάντζα διαλύθηκε και βυθίστηκε. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ένας πατέρας και η 5χρονη κόρη του που έκαναν οικογενειακώς διακοπές στην Αίγινα, ο καπετάνιος της λάντζας κι ένας οικονομολόγος από την Ουκρανία που έκανε το γαμήλιο ταξίδι του στο νησί. Η σύζυγός του, επίσης οικονομολόγος, ακρωτηριάστηκε.  

Θέλω δικαίωση για τον αδελφό μου και την ανιψιά μου

Η γυναίκα που έχασε τον αδελφό της και την 5χρονη ανιψιά της, μίλησε για την τραγωδία που «χτύπησε» το σπίτι τους στη Ρούλα Κουσκουρή και την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. «Το σκάφος εμβόλισε τη λάντζα, η ανιψιά μου έπεσε στη θάλασσα και ο αδελφός μου έπεσε να τη σώσει. Πνίγηκαν και οι δύο. Ήταν μαζί και η νύφη μου με τον γιο τους» περιέγραψε η κ.Μαρία Κατιφέ και συνέχισε λέγοντας: 

«Ορισμένες φορές θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση τους. Είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί. Πέθαινα γι' αυτό το κοριτσάκι. Την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα και δε θα τη δω να μεγαλώνει. Είναι μεγάλο κρίμα».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top