Ένοχος ο Καραμέρος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Τζήμερου

Για την υπόθεση του 2017 με τα tweets ότι γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού

Θάνος Τζήμερος

Μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάσθηκε η μήνυση του Προέδρου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, Θάνου Τζήμερου, κατά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καραμέρου, για συκοφαντική δυσφήμιση, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση αφορούσε tweets, στα οποία ο καταδικασθείς ισχυριζόταν ότι ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε την τότε Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η Πρόεδρος συμφώνησε και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Να σημειωθεί ότι δεν είχε προσέλθει κανείς ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Καραμέρου, και η κλήτευση της κ. Μπαλού διατάχθηκε από το ίδιο το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, η υπόθεση ξεκίνησε στις 11 Μαΐου 2017 όταν ο κ. Τζήμερος πέταξε σε κάδο απορριμμάτων τις αφίσες του ΠΑΜΕ, οι οποίες είχαν κολληθεί στους τοίχους του διαδρόμου, που οδηγεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών, όπου γινόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η πάγια θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ είναι ότι ο δημόσιος χώρος είναι το «σπίτι όλων μας», και οφείλει να είναι καθαρός και εύτακτος. Ο Πρόεδρός της έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές κατά της αφισορρύπανσης (όχι μόνο της πολιτικής). Στον ίδιο χώρο είχε αποκολλήσει και στο παρελθόν αφίσες του ΚΚΕ, δεχόμενος βίαιη σωματική επίθεση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, μέλος του ΚΚΕ, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ο οποίος, συχνά, τον απειλούσε, αναφέρει το κόμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.

Κατά την παράταξη του κ. Τζήμερου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ κι ένα μέλος του ΠΑΜΕ, που βρισκόταν για περιφρούρηση, ξαναπήραν κάποιες αφίσες, και προσπάθησαν να τις κολλήσουν μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου, αλλά ο Θάνος Τζήμερος τις αφαίρεσε πάλι, και τις έσχισε ενώπιον όλων, προκαλώντας την οργή των αντιπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον έριξαν άτω, και τον έβγαλαν από την αίθουσα «σηκωτό». Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή,  στη συνέχεια, ο καταδικασθείς “τουίταρε” ότι ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μια σύμβουλο του ΚΚΕ, που πρωτοστατούσε στην αναστήλωση των αφισών και τη βίαιη επίθεση εναντίον του Θ. Τζήμερου την ονόμασε «αποβολή του από την αίθουσα», μετά από απόφαση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (κάτι για το οποίο δεν έχει δικαιοδοσία –ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία αποβολής Συμβούλου).

«Το tweet του Γ. Καραμέρου, το οποίο αναμεταδόθηκε ως γεγονός από πολλά ΜΜΕ, δημιούργησε  ένα κύμα δημόσιας αποστροφής προς τον "Τζήμερο, που δέρνει γυναίκες". Για τρία ολόκληρα χρόνια, η Αριστερά επένδυσε στο tweet του Γ. Καραμέρου. Ο Θάνος Τζήμερος αναφερόταν πάντα από τα αριστερά ΜΜΕ, συνοδευόμενος από πλήθος υβριστικών επιθέτων, ώστε να επιτευχθεί η “δολοφονία χαρακτήρων”, και οι πολίτες να κλείνουν αυτομάτως μάτια και αφτιά, όταν πρόκειται για άρθρα, ομιλίες ή ανακοινώσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ. Είναι γνωστό γιατί ο Θάνος Τζήμερος προκαλεί τέτοιο αριστερό μένος εναντίον του. Διότι είναι ο μόνος πολιτικός, που… διαδίδει τις ιδέες του ΚΚΕ –αυτολεξεί– από το επίσημο πρόγραμμα του ΚΚΕ, δηλαδή τον στόχο τους για επιβολή σταλινικής δικτατορίας στη Χώρα, το σχέδιό τους για νέο Εμφύλιο (μόλις δοθεί η ευκαιρία), και την πρόθεσή τους να καταργήσουν Στρατό, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, και να τα αντικαταστήσουν με σώματα ενόπλων εργατών και λαϊκά δικαστήρια» υποστηρίζει το κόμμα Δημιουργία Ξανά.

Υποστηρίζει επίσης ότι από εκείνη τη μέρα, τίποτε δεν ξανακολλήθηκε στους τοίχους του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ότι ο Θάνος Τζήμερος προσέρχεται στον χώρο συνοδευόμενος πάντα από εθελοντές/μέλη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, με κάμερες, οι οποίοι καταγράφουν τα τεκταινόμενα, για να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πιθανή προσπάθεια συκοφαντίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top