Ιανός: Νύχτα αγωνίας σε Κρήτη με πλημμύρες και καταστροφές

Εικόνα βελτίωσης από σήμερα

Ο τελευταίος σταθμός του κυκλώνα Ιανού φαίνεται πως ήταν η Κρήτη, η οποία σφυροκοπήθηκε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

Από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου η πλατεία των Λιονταριών μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκε σε λίμνη.

Κυκλώνας Ιανός: Έφτασε στην Κρήτη - Καταρρακτώδεις βροχές και κεραυνοί

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Αρκετά ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ πλημμύρισαν και πολλά καταστήματα, αλλά και δωμάτια ξενοδοχείου, που έχει μισθωθεί για να καλύψει ανάγκες φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εικόνα βελτίωσης από σήμερα

Πολλαπλά ήταν τα πλήγματα σε πολλές περιοχές της χώρας από τον Ιανό, ο οποίος ολοκλήρωσε το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Το πιο βαρύ πλήγμα το υπέστη η Θεσσαλία, όπου κατεγράφησαν και οι δύο θάνατοι, μιας γυναίκας στα Φάρσαλα και εντός κτηνοτρόφου στην Καρδίτσα, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ακόμη μια γυναίκα στο Μουζάκι, με το αυτοκίνητό της να έχει εντοπιστεί από χθες. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή σφοδρά καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, με τις Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη να βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά και τη Φθιώτιδα να πλήττεται σημαντικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top