Προφυλακίστηκαν ο ιδρυτής της Folli Follie και ο γιος του

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, ιδρυτής της Folli Follie και επικεφαλής της εταιρίας επί σειρά ετών αντίστοιχα, μετά τις απολογίες τους χθες στην 35η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος.

Folli Follie: Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών - Στους 30 οι κατηγορούμενοι

Ο πρώτος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος όσων του αποδίδονται όσον αφορά στην εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρίας. 

Ισχυρίστηκε ωστόσο, ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου, στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως». Είπε ακόμη πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. 

Επέμεινε πάντως, πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.
«Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα» φέρεται να είπε.

Τι ισχυρίστηκε ο γιος

Άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα του και για τα όσα συνέβαιναν στη θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δε γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους μετά την απολογία της, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα. Όπως φέρεται να είπε, ναι μεν ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ασχολείτο όμως μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top