Επίθεση εναντίον Στέφανου Χίου: Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι κάμερες ασφαλείας θα «δείξουν» τους δράστες

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. 

Νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Στέφανου Χίου

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες προσπαθούν να ενώσουν το παζλ της υπόθεσης αυτής και εκτιμούν πως η κατάθεση του ίδιου του δημοσιογράφου θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Το Σπίτι Του Στέφανου Χϊου

Αυτό που αναζητούν είναι ύποπτες κινήσεις που πιθανόν να είχε παρατηρήσει και ο ίδιος ο Στέφανος Χίος το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές που μπορεί να είχε με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να δώσει εντολή για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. 

Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο

Τη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου παρακολουθεί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο της επίθεσης δύο κάλυκες, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο των 9 mm. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Στέφανος Χίος σώθηκε από την κίνησή του να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού. Με αυτή την κίνηση χτύπησε το χέρι του δράστη και φέρεται να μπλόκαρε το όπλο του. 

Επίθεση Εναντίον Του Στέφανου Χίου

Τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια θα συλλέξουν δείγμα DNA από την πόρτα, ώστε να διαπιστώσουν αν ταυτοποιείται. 

Επίσης οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες «χτενίζουν» το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας από το σπίτι του δημοσιογράφου, αλλά και από διπλανές οικίες, ώστε να εντοπίσουν την ταυτότητα των δραστών. 

Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες στον λαιμό και στα πλευρά, ενώ άλλες δύο «καρφώθηκαν» στο ΙΧ που οδηγούσε. 

Την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του, τον πλησίασε ένας άνδρας με μαύρα και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. 

Ο δημοσιογράφος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να χτυπήσει τον δράστη. Το όπλο του μπλόκαρε και τότε τράπηκε σε φυγή πιθανόν με κάποιον συνεργό του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top