Αυξημένη η κίνηση στον Προμαχώνα - Εκτεταμένοι οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προέρχεται από Βουλγαρία και Ρουμανία

Αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα από τουρίστες - επισκέπτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε το Μαξίμου

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί έχουν κανονίσει ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

Το μεσημέρι, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά.

Κορωνοϊός: Θετικοί 29 τουρίστες στον Προμαχώνα

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί και όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών - τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

 

Προμαχώνας: Τεστ σε όλους ανεξαιρέτως κατά την είσοδό τους στη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα, ενώ παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form, με τον ελάχιστο χρόνο συμπλήρωσης του PLF να περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top