«Κόλαση» η Αθήνα: Πρεμιέρα του Μεγάλου Περιπάτου με μεγάλο... μποτιλιάρισμα

«Πρόχειρα τα σχέδια» λένε οι συγκοινωνιολόγοι - Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων

Χάος στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε η πεζοδρόμηση μέρους της λεωφόρου Πανεπιστημίου. Ο Μεγάλος Περίπατος έκρυβε μεγάλες παγίδες για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες στα αυτοκίνητά τους. Συγκοινωνιολόγοι επικρίνουν το έργο, κάνοντας λόγο για σχεδιασμό που έγινε «στο πόδι».

Στο… «κόκκινο» η κίνηση στο Κέντρο της Αθήνας

Μηχανές προσπαθούν με ελιγμούς να διασχίσουν τα αυτοκίνητα που πάνε σημειωτόν, σκούτερ ακολουθούν, ενώ πεζοί ψάχνουν... διαφυγή. Μάλιστα ασθενοφόρο μπήκε στη γραμμή του τραμ για να μπορέσει να κατευθυνθεί προς το κέντρο. 

Συγκοινωνιολόγοι: «Πόλυ πρόχειρα τα σχέδια»

Σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο, Κοσμά Αναγνωστόπουλο, το έργο βασίζεται σε πολύ πρόχειρα σχέδια. «Έχουμε δει κάποια πολύ πρόχειρα σχέδια που θα μπορούσε να τα έχει κάνει κάποιος φοιτητής που δεν έχει πάρει ακόμα το πτυχίο του».

Εξι λωρίδες κίνησης, τέσσερις στην Αμαλίας και δύο στη Βασιλίσσης Σοφίας, διοχετεύονται σε μόλις δύο λωρίδες που απέμειναν ξαφνικα στην Πανεπιστημίου. Οι υπόλοιπες δόθηκαν σε πεζούς, ποδήλατα και λεωφορεία.

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να εξωραίσει την Αθήνα σε βάρος των πολιτών της. Δεν έδωσε καμία εναλλακτική για να διοχετευτεί η κίνηση, στηρίχθηκε σε ευχολόγια ότι οι οδηγοί θα προτιμήσουν τα ποδήλατα για να πάνε στις δουλειές τους. 

Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων για τη μεγάλη ταλαιπωρία

«Η ταλαιπωρία οφείλεται στο ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε τη μεγαλύτερη, σημαντικότερη -σε πιλοτικό βεβαίως βαθμό- αστική παρέμβαση» είπε ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης. 

Κόμματα και πολίτες είναι ανάστατοι με το Μαξίμου να κρατάει αποστάσεις λέγοντας, «η κυβέρνηση επισήμανε τον προσωρινό/πολιτικό χαρακτήρα της παρέμβασης, τα αποτελέσματα της οποίας θα αξιολογηθούν πριν τις οριστικές αποφάσεις».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top