Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι «ασυμπτωματικοί» ασθενείς από το Κατάρ

Και άλλη πτήση από τη Ντόχα στην Αθήνα παρά την απαγόρευση 

Συναγερμό προκάλεσαν τα 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήση που έφθασε στην Αθήνα, από το Κατάρ. Όλοι οι επιβάτες βρίσκονται από χθες σε καραντίνα. Οι επιστήμονες είναι σχεδόν βέβαιοι πως με το άνοιγμα των συνόρων μας, θα υπάρξουν κρούσματα από τουρίστες.  

Τουρισμός: Πώς οι 29 χώρες της λίστας γίνονται 50 μέσω ασφαλών αεροδρομίων

Τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο στο Παλαιό Φάληρο είναι αυστηρά. Ακόμα και οι συγγενείς που έρχονται για να αφήσουν πράγματα σε καραντίνα δεν μπορούν να περάσουν στο εσωτερικό. 

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν με άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Δύο είναι Έλληνες υπήκοοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας.  

Η χώρα μας προχώρησε στην προσωρινή αναστολή πτήσεων από το Κατάρ μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου. Σήμερα έφθασε η τελευταία πτήση, η οποία όμως δε μετέφερε επιβάτες από το Πακιστάν, αφού η χώρα αυτή θεωρείται υψηλού κινδύνου. Υπεβλήθησαν σε τεστ όπως άλλωστε όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη χώρα μας.

Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι υπάρχει κίνδυνος από τους τουρίστες»

Τα νέα κρούσματα προκάλεσαν συζητήσεις για το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε και τι θα συμβεί όταν πλέον τα σύνορα μας θα ανοίξουν και οι τουρίστες θα έρθουν για διακοπές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Qatar Airways ανακοίνωσε πως όλοι οι επιβάτες που ταξίδεψαν για την Ελλάδα είχαν θερμομετρηθεί χωρίς να παρουσιάσουν κάτι ύποπτο.

Και άλλη πτήση από τη Ντόχα στην Αθήνα παρά την απαγόρευση 

Άλλη μια πτήτη από τη Ντόχα έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρά την απαγόρευση που επιβλήθηκε λόγω των θετικών κρουσμάτων. 

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα μας είναι εργαζόμενοι και υποβλήθηκαν στο τεστ για κορωνοϊό. Μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου θα μείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον ένα βράδυ, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. 

Σε επταήμερη καραντίνα όσοι περνούν τα σύνορα

Το αδιαχώρητο γίνεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Από 1 Ιουνίου Βαλκάνιοι έρχονται στη χώρα μας χωρίς να γνωρίζουν ότι συνεχίζονται αυστηρά μέτρα, μεταξύ αυτών και η καραντίνα των επτά ημερών.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top