Άρση μέτρων: Οι μισοί μαθητές θα μπαίνουν στα σχολικά λεωφορεία

Δύο επιβάτες σε κάθε ταξί

Με τους μισούς μαθητές θα κινούνται τα σχολικά λεωφορεία, ενώ στα ταξί θα μπορούν πλέον να επιβιβάζονται δύο επιβάτες. 

Άρση μέτρων: Από 18 Μαΐου η μετακίνηση εκτός νομού κατοικίας

Αυτά προβλέπει η ΚΥΑ που καθορίζει τις μετακινήσεις μαθητών και πολιτών στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δημοσκόπηση Pulse: Φοβίζει περισσότερο η οικονομική κρίση από τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές μέσα στα σχολικά λεωφορεία. Προβλέπεται επίσης ότι:

  • Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.
  • Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.
  • Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων. 2.
  • Επιπλέον, όπως ορίζεται, οι οδηγοί οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει στις 11 Μαΐου και ποια μέτρα προστασίας θα ισχύουν

Όσον αφορά στα ταξί και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι 5 θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά 2 επιβατών, πλέον του οδηγού. Για επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι 7 θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά 2 επιβατών, πλέον του οδηγού. Ο μέγιστος αριθμός των 2 επιβατών πέραν του οδηγού ισχύει και για διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου Βαν οχήματα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top