Είδος προς εξαφάνιση το προστατευτικό πλεξιγκλάς στην εποχή του covid-19

Γιατί προτιμάται το πλαστικό από το γυαλί;

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και  προσπαθούν να ενισχύσουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Κερδισμένοι στον αγώνα δρόμου της επιστροφής στην κανονικότητα φαίνεται πως είναι οι κατασκευαστές προστατευτικών πλέξιγλας. 

Είδος προς εξαφάνιση τείνει να γίνει το πλεξιγκλάς. Σε επιχειρήσεις, καφετέριες, ταξί, κέντρα αισθητικής, ακόμη και στις παραλίες το προστατευτικό πλεξιγκλάς ήρθε για να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. 

 

Κορωνοϊός: Είναι, εν τέλει, τα παιδιά ασφαλή;

 «Με αυτούς τους ρυθμούς που πάμε, πιστεύω θα έχουμε πρόβλημα, γιατί αυτό το υλικό είναι εισαγόμενο όπως και τα τζάμια, δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση γιατί γίνεται χαμός», δηλώνει στην κάμερα του Star τεχνίτης υαλοπινάκων και πλεξιγκλάς.

Τα φαρμακεία ήταν από τα πρώτα καταστήματα που χρησιμοποίησαν το πλέξιγκλας, έτσι ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί αλλά και οι πελάτες τους. 

Γιατί, όμως, προτιμούν αυτό κι όχι το τζάμι;  

Οι ειδικοί λένε πως μπορεί να πάρει τις διαστάσεις και τα μέτρα που θέλουν και μετά, άνοιγμα εγκοπής όσο θέλουν. Επίσης, κόβεται εύκολα δεν σπάει όπως το τζάμι, δεν έχει βάρος. 

Με ποια κριτήρια ανοίγουν συγκεκριμένα καταστήματα από Δευτέρα

Από την πρώτη μέρα που ελήφθησαν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού, όλα τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό άρχισαν τις παραγγελίες σε προστατευτικά πλαίσια από πλέξιγκλας. Μάλιστα, παρατηρείται ήδη έλλειψη στην αγορά. 

Το πλεξιγκλάς φαίνεται πως θα δώσει μία λύση, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι και τα καταστήματα εστίασης. Ωστόσο, δεν φαίνεται να λύνει εντελώς το πρόβλημα κάποιων επιχειρήσεων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top