Συνελήφθη ο διαρρήκτης που είχε ρημάξει τα γραφεία καθηγητών Πανεπιστημίων

Κινηματογραφική η σύλληψή του - Αναζητείται ο συνεργός του

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο δράστης που κατηγορείται για τις ληστείες σε γραφεία καθηγητών και εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνελήφθη 69χρόνος για δολοφονία που είχε διαπράξει πριν από 31 χρόνια

Πρόκειται για έναν 37χρονο άνδρα με καταγωγή από την Αλβανία και η δράση του είχε ξεκινήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος κατηγορείται επίσης για διακίνηση ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες του Ε.Μ.Π., για πλαστογραφία, για κλοπή οχήματος, για φθορές ξένης ιδιοκτησίας και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Η άξια του εξοπλισμού που αφαίρεσε από τα Ιδρύματα υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του ένας 28χρονος. Σε έρευνες σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του Ε.Μ.Π. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία .

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες έμεναν σε δωμάτια της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τα χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων.

Κινηματογραφική η σύλληψή του

Οι Αρχές τον εντόπισαν μέσα σε κλεμμένο όχημα και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης όμως ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών με στόχο να τους τραυματίσει.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τη ρόδα του οχήματος για να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να πέσει πάνω σε δυο σταθμευμένα οχήματα και σε δύο μηχανές, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε.

Παρόλα αυτά η καταδίωξη δε σταμάτησε εκεί. Ο δράστης πήδηξε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας τα κιγκλιδώματα της Πολυτεχνειούπολης. Οι αστυνομικοί όμως τον έπιασαν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top