Συγκλονίζει 52χρονος δύτης και μαραθωνοδρόμος που νίκησε τον κορωνοϊό

«Οι πνεύμονές μου ήταν σε άθλια κατάσταση»

Τη δική του Ανάσταση έζησε ο Μπάμπης Σαρρής που νίκησε τον κορωνοϊό μετά από 20 ημέρες νοσηλείας στο Σωτηρία. Παρόλο που είναι δύτης και μαραθωνοδρόμος με πολύ καλή φυσική κατάσταση δεν κατάφερε να «ξεφύγει» από την πανδημία και να έρθει αντιμέτωπος με τον θανατηφόρο ιό.

Κορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα- 138 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Την προσωπική του μάχη με τον ιό, αλλά και τις συγκινητικές στιγμές που έζησε μέσα στο νοσοκομείο περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου.

Ο 52χρονος Μπάμπης Σαρρής είναι επαγγελματίας δύτης και μαραθωνοδρόμος σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, καθώς αθλείται συνεχώς. Και όμως, ο κορωνοϊός τον «χτύπησε» στις 29 Μαρτίου και ενώ βρισκόταν για επαγγελματικό λόγο στη Γαλλία.

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την κλινική «Ταξιάρχαι»

Στο ταξίδι του επαναπατρισμού εμφάνισε μέσα στο αεροπλάνο το πρώτο σύμπτωμα που ήταν υψηλός πυρετός που έφθασε μέχρι 39,6. Οι επόμενες ημέρες, όπως περιέγραψε, ήταν εφιαλτικές. 

«Τα συμπτώματα μέχρι την έβδομη ημέρα που έκανα το τεστ αρχίσαν να γίνονται πιο έντονα. Μπορούσα να κοντρολάρω τον πυρετό μου με πολλά αντιπυρετικά, αλλά δεν μπορούσα τον βήχα που άρχισε να εξελίσσεται άσχημα. Ο βήχας αυτός, ειδικά το βράδυ, γινόταν εκρηκτικός, στην κυριολεξία ανεξέλεγκτος με τάσεις λιποθυμικές, γιατί δε μπορούσα να πάρω σωστή αναπνοή και να μπορέσω να βήξω. Αυτό ήταν και το πρώτο έντονο πρόβλημα που με ανάγκασε να καλέσω ΕΚΑΒ. Ήρθε το ασθενοφόρο στις πέντε το πρωί, στις 5 Απρίλιου. Σε άθλια κατάσταση, πλέον, με πήγαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου διαπίστωσαν ότι έχω βαριά πνευμονία», περιγράφει ο 52χρονος αθλητής.

Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί – Κατέληξε ασθενής από την κλινική Ταξιάρχαι

«Οι ανάσες μου ήταν ρηχές, οι πνεύμονές μου σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορούσα να χορτάσω την ανάσα μου και δεν είχα ανάσα για να βήξω. Δυο βραδιές είχα κρίση βήχα, λέω τρίτο βράδυ δε θα τη βγάλω καθαρή. Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα για τη ζωή μου», δηλώνει συγκλονισμένος ο Μπάμπης. 

«Πώς έζησα 20 ημέρες μέσα στο Σωτηρία»

Ο Μπάμπης Σαρρής περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη μάχη που έδωσε μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

«Με πήγαν σε ένα δωμάτιο, βρέθηκα με έναν άλλον ασθενή και αυτός με covid-19, έναν 22χρονο φοιτητή, ο οποίος το πέρναγε ελαφρά, αλλά ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Φανταστείτε μέσα από τον πυρετό μου, μέσα από όλα αυτά προσπαθούσα να τον βοηθήσω ψυχολογικά να νιώσει λίγο καλύτερα, μέχρι να καταφέρει να βγει από εκεί μέσα. Είχα μια πολύ συγκινητική στιγμή με τους γιατρούς την ημέρα της «Αναστάσεως», που έψαλλαν για εμάς. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου», αναφέρει ο κ. Μπάμπης.

Η υγεία του Μπάμπη Σαρρή καλυτέρευσε την 10η ημέρα μέσα στο νοσοκομείο. Είχε χάσει, όμως,  ήδη 10 κιλά όπως είπε. Όταν του ανακοίνωσαν ότι θα πάρει εξιτήριο ένιωσε ανακούφιση, ενώ για να βγει από το νοσοκομείο έπρεπε να βγάλει δύο αρνητικά τεστ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top