Γηροκομείο Αθηνών: Σκληρός αγώνας για να κρατηθεί μακριά ο κορωνοϊός

Ανακούφιση από τα αρνητικά δείγματα στα τεστ των ηλικιωμένων

Τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να μη γίνουν Ιταλία και Ισπανία δίνοι οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών. Τα μέτρα είναι αυστηρά, όπως και οι κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται λόγω κορωνοϊού, ενώ τα τεστ που έγιναν βγήκαν αρνητικά. 

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις άνθρωποι βγήκαν νικητές και πήραν εξιτήριο

Οι υπάλληλοι του Γηροκομείου Αθηνών καθαρίζουν και απολυμαίνουν σχολαστικά τους χώρους που κινούνται οι ηλικιωμένοι. Τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να αισθάνονται ασφαλείς. Η κυρία Ροδούλα ζει στο γηροκομείο 15 χρόνια. Δεν ήθελε με τίποτα να βιώσει σκηνές ανάλογες με την Ιταλία και την Ισπανία: «Εγώ σαν άνθρωπος, σα Ροδούλα, στενοχωρέθηκα πάρα πολύ. Και είχα και τη φοβία μήπως και χτυπήσει και εδώ».

Ανακούφιση από τα αρνητικά δείγματα στα τεστ των ηλικιωμένων

 Ευχάριστα είναι τα νέα και για τα τεστ στους ηλικιωμένους. Ο κ. Κολιός, πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, ανέφερε στο Star ότι: «Το γηροκομείο αθηνών κάνει τα τεστ στους ηλικιωμένους και είναι όλα αρνητικά. Μέσα στην εβδομάδα έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε και σε όλους τους υπαλλήλους τεστ και στη διοίκηση και σε όσους γενικά έρχονται σε επαφή με τους ηλικιωμένους».

Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Άστεγων

Καθημερινά στις 18:00 ο χώρος του Γηροκομείου Αθηνών ερημώνει. Οι 130 τρόφιμοι, συγκεντρώνονται όλοι μπροστά στην τηλεόραση, για να ακούσουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του κ. Τσιόρδα. Ο χρόνος κυλά αργά. Η μόνη επαφή των ηλικιωμένων με τις οικογένειές τους, είναι από το τηλέφωνο. «Ούτε με τους δικούς μου έρχομαι σε επαφή, ούτε με τον σύζυγο, ούτε με τον γιο μου. Μου λείπουν αρκετά. Αλλά, να κάνουμε υπομονή».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γηροκομείου, Κωνσταντίνος Κεραμιδάς: «Επικοινωνούν μέσω των κινητών των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Και έτσι μπορούν και έρχονται σε επαφή, οπτικά τουλάχιστον. Μάλιστα, ένας προσπαθούσε να χαϊδέψει την οθόνη, ήταν πολύ συγκινητικό αυτό».

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της χώρας έχουν πληγεί περισσότερο

Σκληρός αγώνας για να κρατηθεί μακριά ο κορωνοϊός

Οι 92 εργαζόμενοι του γηροκομείου δίνουν μία πραγματική μάχη για να κρατήσουν τον ιό μακριά από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που είναι ήδη ευάλωτοι. Όπως σχολίασε ο διαχειριστής του Γηροκομείου Αθηνών, Γιάννης Διονυσόπουλος: «Ο κόσμος, από τον απλό πολίτη, μέχρι την πιο μεγάλη εταιρία, έχει κάνει με τον τρόπο του την κατάλληλη δωρεά, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που περνάμε αυτόν τον καιρό».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top