Έως και 40 λεπτά η αναμονή στο τηλέφωνο για τον ΕΟΔΥ

Χιλιάδες οι κλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό

άνθρωπος με μάσκα

Εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα στον ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Μην πάτε Ευρώπη» λόγω κορωνοϊού εξέδωσε ο ISIS για τα στελέχη του!

«Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όλο αυτό. Είναι δεκάδες χιλιάδες τα τηλεφωνήματα. Πρέπει να γίνει μία σχετική αποκέντρωση, και να μπουν στη διαδικασία και οι γιατροί. Δεν υπάρχει διαφορετική δυνατότητα. Η γραμμή έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που υπάρχει, και παρόλα αυτά είναι τόσα τα τηλεφωνήματα που η γραμμή πέφτει κάθε τόσο», ανέφερε.


Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο κόσμος καλεί στον ΕΟΔΥ ακόμα και για ψύλλου πήδημα, «χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή, γιατί μέσα στον πανικό και μέσα στο άγχος, συμβαίνει, αλλά δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα τηλεφωνήματα τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι για κάποιο σοβαρό λόγο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν οι γραμμές».

Με τηλεδιάσκεψη λόγω κορωνοϊού και το Eurogroup – Τι θα ζητήσει η Αθήνα

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε ότι «περνάμε σε διαφορετική φάση της επιδημίας». «Στην ”πρώτη γραμμή” είναι εκείνοι που είναι ευπαθείς, έχουν χρόνια προβλήματα υγεία και σε αυτούς θα πρέπει να ξέρουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα εάν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό». Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει επάρκεια για τα τεστ δήλωσε: «Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια στα τεστ, αν το κάνει όμως ο καθένας για ψύλλου πήδημα και δύο και τρεις και τέσσερις φορές, μετά δεν θα υπάρξει επάρκεια».


«Η ιχνηλάτηση περνάει σε ένα διαφορετικό στάδιο, αλλάζει μορφή, γιατί πλέον ο ιός εξαπλώνεται στην κοινωνία, είναι δίπλα μας. Υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν επιδημιολογικό σύνδεσμο με άλλα κρούσματα ή με ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί γύρω μας» δήλωσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top