Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας - Μεταφέρεται το καλοκαίρι;

Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον δε συμμορφωθεί στην οδηγία

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι τοπικοί φορείς, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας ότι ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη ανακοινώθηκε η ματαίωση από τον δήμαρχο Πάτρας, ενώ σε Ρέθυμνο και Ξάνθη οι δήμαρχοι τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. 

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή διυπουργική απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων» δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο κ. Πελετίδης, συμπληρώνοντας ότι η ματαίωση των εκδηλώσεων προκαλεί αναστάτωση και απογοήτευση. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση από την κυβέρνηση για λογαριασμό των καταστηματαρχών και των καρναβαλιστών, των οποίων ανατράπηκε ο σχεδιασμός, ενώ επισήμανε ότι όποιες επιχειρήσεις κάνουν εκδηλώσεις θα αναλάβουν και την ευθύνη γι' αυτές. 

Μάλιστα, έκανε λόγο για ελλείψεις στον ιατρικό κλάδο και ζήτησε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των δημοσίων Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των εργαστηρίου και του ΕΚΑΒ.

Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον δε συμμορφωθεί στην οδηγία

Με κοινή υπουργική απόφαση τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη αποφάσισαν την επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών, σε όσους παραβλέψουν την οδηγία για την αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και παρελάσεων, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Μεταφέρεται το καλοκαίρι το Καρναβάλι της Πάτρας;

Ο δήμαρχος Πατρών έκανε λόγο για μετακίνηση του καρναβαλιού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πάρουμε πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση θερινού Καρναβαλιού, ενός θεσμού που θα ξεκινήσει παράλληλα με τη λειτουργία του καρναβαλικού χώρου των Σφαγείων» δήλωσε ο ίδιος.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας: Σύσκεψη με Τζιτζικώστα για τον κορωνοϊό

«Οι εκδηλώσεις του τελευταίου τετραημέρου, οι παρελάσεις, τελετές κλπ., αναβάλλονται για εκείνη την περίοδο (τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου)» συμπλήρωσε.

Η Ξάνθη περιμένει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έχουν κλείσει ξενοδοχείο στην Ξάνθη για τις ημέρες του καρναβαλιού. Ωστόσο, οι καρναβαλικές παρελάσεις είναι «στο αέρα».

«Αυτή τη στιγμή η Κομοτηνή, η Καβάλα, η Χρυσούπολη έχουν μια πληρότητα 100% και σίγουρα και η Ξάνθη. Η πόλη της Ξάνθης περιμένει πάνω από 200.000 επισκέπτες το τριήμερο και 16 χιλιάδες καρναβαλιστές» είπε ο αντιδήμαρχος της Ξάνθης.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top