Στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας: Σύσκεψη με Τζιτζικώστα για τον κορωνοϊό

Συνέστησε ψυχραιμία – «Αν έχετε συμπτώματα μείνετε σπίτι»

Βασίλης Κικίλιας Απόστολος Τζιτζικώστας

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όπου είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ύστερα από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη. 

Κικίλιας: Ανακαλούνται όλες οι άδειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, «σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και τώρα γίνεται η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή αυτές τις δύο μέρες με την συγκεκριμένη γυναίκα». 

Κορωνοϊός: Κλειστό για προληπτικούς λόγους σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «ιχνηλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας και οι συνταξιδιώτες της ασθενούς» και ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, συνιστώντας να μην πανικοβάλλονται. Τους κάλεσε πάντως σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

Κορωνοϊός: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται» ανέφερε επίσης ο Υπουργός Υγείας. 

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι ο «ιός αυτός προσομοιάζει τον ιό της γρίπης» και προέβλεψε ότι «τα πιο πολλά περιστατικά θα είναι ασυμπτωματικά».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top