Κοροναϊός: Αρνητικά τα δείγματα των Ελλήνων που επέστρεψαν από την Ουχάν

Βρίσκονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είναι απολύτως συνεργάσιμοι

Αρνητικά είναι για τον κοροναϊό και τα δύο δείγματα που ελήφθησαν από τους δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν από την πόλη Ουχάν της Κίνας και βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες - Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες από την Ουχάν

Οι δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον ιό. 

Όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές δε θα έρθουν σε επαφή με κανέναν άνθρωπο, ούτε με συγγενείς τους, έως ότου συμπληρωθούν οι 14 μέρες που έχει θέσει ως όριο ασφαλείας για την επώαση του κοροναϊού ο ΠΟΥ. 

Κοροναϊός: Προσβλήθηκαν πατέρας και ο 9χρονος γιος του σε γαλλικό σαλέ

Είναι η πρώτη καραντίνα για τον κοροναϊό που εφαρμόζεται στη χώρα μας με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα. 

Τι προβλέπεται για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα

Οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν χθες στην πατρίδα από την Ουχάν διαμένουν σε δύο θαλάμου της Μονάδας Λοιμόξεων του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Έλληνας Ουχάν: «Η αστυνομία παίρνει όποιον έχει πυρετό»

Πρόκειται για απομονωμένους θαλάμους, ειδικά διαμορφωμένους για να υποδεχθούν πιθανούς ασθενείς του κοροναϊού. Όμως δεν είναι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ώστε να μην μπορούν να μεταφερθούν εκτός του δωματίου ιοί και μικρόβια που μεταφέρονται με τον αέρα. 

Και ο άνδρας και η γυναίκα δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Είναι απύρετοι, δεν έχουν βήχα ή κάποιο άλλο σύμπτωμα που να σχετίζεται με το αναπνευστικό τους σύστημα. Σήμερα θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις και αν αποδειχθούν αρνητικές θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για απλή παρακολούθηση. 

Κοροναϊός: Σε πλήρη ετοιμότητα η Ελλάδα - Ειδικοί θάλαμοι σε νοσοκομεία

Καθημερινά θα υποβάλλονται σε δύο θερμομετρήσεις και κατά διαστήματα σε κλινικό έλεγχο, μήπως και στο διάστημα που θα βρίσκονται σε καραντίνα αναπτύξουν ύποπτα συμπτώματα. 

Το ιατρικό προσωπικό παίρνει απλές προφυλάξεις και δε φορά τις ειδικές στολές. 

Επίσης, τις ημέρες της απομόνωσής τους, οι δύο Έλληνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, ενώ τα δωμάτιά τους διαθέτουν τηλεόραση και ασύρματο δίκτυο WiFi.

Και οι δύο είναι απόλυτα συνεργάσιμοι με τις υγειονομικές αρχές και δεν αρνήθηκαν να μπουν σε προληπτική καραντίνα. 

Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ

Την ίδια ώρα αρνητικό αποδείχθηκε το «ύποπτο» κρούσμα που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 
Ασθενής, που είχε ταξιδέψει τον Δεκέμβριο στην Κίνα, προσήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. 

Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα, οι γιατροί πήραν δείγμα που εστάλη στην Αθήνα και το οποίο μετά από εξετάσεις αποδείχθηκε αρνητικό για κοροναϊό. 

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top