Κακοκαιρία Ζηνοβία: Η χώρα στην κατάψυξη - Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Αττική

Ισχυροί άνεμοι στο λιμάνι της Ραφήνας

Με ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, παγετού και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

H κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα από την Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας έως την Τρίτη, όπου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

Σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, θα ενισχυθούν τα φαινόμενα σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 7 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από -5 έως 6 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -3 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 0 έως 9 στα νησιά του Ιονίου, από 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τη Δευτέρα κατά τόπους και τα δέκα μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανώς κατά διαστήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού και κοντά στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά παράκτια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά στην Αθηνών - Λαμίας

Λόγω της χιονόπτωσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Εξάλλου, στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στη κεντρική και βόρεια Εύβοια χρειάζεται αλυσίδες τις οποίες κατά περίπτωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί, ενώ το ίδιο χρειάζονται αλυσίδες και για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στο νόμο της Βοιωτίας.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Κλειστές είναι οι γραμμές Α.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top