Kαιρός: Έρχεται ο πραγματικός χειμώνας-Ψυχρή εισβολή στα τέλη της εβδομάδας

Προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Δείτε την αναλυτική πρόβλεψη του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κατακόρυφη πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του καιρού και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, στα τέλη της εβδομάδας περιμένουμε «ψυχρή εισβολή». Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Αττική και σε άλλα χαμηλά γεωγραφικά υψόμετρα.

O καιρός των Χριστουγέννων: Φεύγουν οι βροχές, έρχεται το κρύο

Καλλιάνος: Ο πραγματικός χειμώνας έρχεται από τις 27 Δεκεμβρίου

Με ανάρτησή του στο Faceboοk o γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει ότι από τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα φτάσει ο πραγματικός χειμώνας.

Μάλιστα ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για «ψυχρή εισβολή η οποία θα είναι λίγο ισχυρότερη από μέτριας έντασης».

Όπως εξηγεί, όλα δείχνουν ότι οι χιονοπτώσεις «θα κατέβουν αρκετά χαμηλά γεωγραφικά αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και είναι μεγάλο ρίσκο για παράδειγμα να πούμε αν θα χιονίσει στην Αττική και πού. Το μόνο που φαίνεται ότι έχει "κλειδώσει" είναι το κρύο που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3-4 μέρες. Για όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη λεπτές οι μετεωρολογικές ισορροπίες».

Παράλληλα προσθέτει πως όσοι μετεωρολόγοι έσπευσαν να μιλήσουν για αυτή την επικείμενη ψυχρή εισβολή «δεν τόλμησαν να αναφέρουν περιοχές και υψόμετρα γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα».

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σάκης Αρναούτογλου: Aπό τα βόρεια θα ξεκινήσει η «ψυχρή» εισβολή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μέσω του Facebook του ενημέρωσε τον κόσμο πως «ο φετινός χειμώνας ετοιμάζει την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας».

Αυτό θα συμβεί σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο «κυρίως από την πλευρά της θερμοκρασίας και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας!»

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι προς το παρόν τουλάχιστον «δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».

Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού και τις επόμενες ημέρες θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top