Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες – Πού θα πέσει χαλάζι

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star.

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός - Πότε και πού θα βρέξει

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Την Κυριακή (22-12-2019)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή 22/12 η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο χάρτη του Ανεμολογίου, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (Χάρτης 2).

Χάρτης 2. Στιγμιότυπο από τις εκτιμώμενες εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων για τις βραδινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.

Χάρτης 2. Στιγμιότυπο από τις εκτιμώμενες εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων για τις βραδινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.

Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, όπως απεικονίζεται στον προγνωστικό χάρτη φαινομένων του οδικού δικτύου (Χάρτης 3) και παρέχεται από την υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χάρτης 3. Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.

Χάρτης 3. Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.  

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12 κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 50 χιλιοστά), όπως διακρίνεται στο Χάρτη 1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top