Βίντεο-ντοκουμέντο: Κραυγές χαράς από μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα!

507 μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Μόρια στον Ελαιώνα

Πάνω από 500 μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Μόρια στην Αττική σε κέντρα φιλοξενίας. Στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, βλέπουμε αποκλειστικές εικόνες από την άφιξη τους με φουσκωτά στα ελληνικά παράλια.

Είναι η στιγμή που δεκάδες μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα σε ελληνικό έδαφος. Αποβιβάζονται ενώ ακούγονται φωνές χαράς. Κάποιοι κλαίνε Πάτησαν επιτέλους στην Ευρώπη! 

Από Μόρια... Ελαιώνα

Το πρωί του Σαββάτου 507 μετανάστες έφτασαν στον Ελαιώνα από τη Μόρια. Με λιγοστά υπάρχοντα περίμενα στον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου οι υπεύθυνοι να τους πουν που θα μείνουν. Την ίδια στιγμή υπήρχαν σκηνές στον κεντρικό δρόμο. 

Βλέπουμε ανθρώπους με εκατοντάδες άλλους στην ουρά να περιμένουν με αγωνία να καταγραφούν από τους υπεύθυνους του κέντρου φιλοξενίας.

Μία τουαλέτα για 100 άτομα

Όπως εξομολογείται μετανάστης στην κάμερα: «Είχαμε πολλές αρρώστιες το χειρότερο ήταν στις τουαλέτες, υπήρχε μία για 100 ανθρώπους την ημέρα!». 

Έπεφτε ξύλο για το φαγητό

Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν μια κόλαση στη Μόρια. Αθώα θύματα τα μικρά παιδιά που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να χτυπιούνται και να μαχαιρώνονται για ένα πιάτο φαγητό. «Για τις γυναίκες ήταν πολύ δύσκολα, για το φαγητό όταν το παίρναμε υπήρχαν τσακωμοί, επιτίθεντο στις γυναίκες κι όταν ερχόταν η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα» λέει μετανάστρια στην κάμερα του STAR

507 μετανάστες από Λέσβο, Χίο και Σάμο έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά κι από εκεί μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε Ελαιώνα, Σχιστό, Χαλκίδα και στη Ριτσώνα.

Νέες δομές φιλοξενίας

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες, με ισοκατανομή των προσφυγών από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά και την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top