Αυτοψία Star: Παγίδα θανάτου ο Γεροπόταμος στην Κρήτη

Εικόνες ντροπής εκεί που χάθηκαν τέσσερις ψυχές

Με την πρώτη βροχή ο Γεροπόταμος στο Ηράκλειο Κρήτης, κινδυνεύει να γίνει ξανά παγίδα θανάτου.

Τα μπάζα και τα σκουπίδια  που έριξαν ασυνείδητοι έχουν μπλοκάρει την κοίτη του ρέματος, την ώρα που δίπλα βρίσκονται οι φωτογραφίες τωντεσσάρων ανθρώπων που παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν πριν από λίγους μήνες από τα ορμητικά νερά του. 

Δέκα αντιπλημμυρικά έργα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο

Για να προλάβει τις πλημμύρες, το υπουργείο Υποδομών σκοπεύει να προχωρήσει δέκα αντιπλημμυρικά έργα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, όπως επίσης και σε πολλές περιοχές, όπου υπάρχουν σπίτια δίπλα σε ορμητικά ρέματα σαν το ρέμα της Εσχατιάς.

Ρέμα της Εσχατιάς: Τρέμουν την πρώτη βροχή

Στην άκρη του ρέματος της Εσχατιάς ο δήμος έχει φτιάξει ένα πεζοδρόμο δίπλα στα σπίτια. Όπως λένε οι κάτοικοι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πρέπει να μην περάσουμε από αυτό το σημείο και πέρα κοντά στο ρέμα καθώς οι βροχές το έχουν διαβρώσει και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει.

Ανάμεσα στα σημεία όπου θα γίνουν παρεμβάσεις είναι και οι πυρόπληκτες περιοχές σε Μάτι και Νέο Βουτζά οι οποίες απογυμνώθηκαν από  δέντρα. Για την υλοποίηση των έργων τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών εξασφάλισαν δανειοδότηση 150 εκατομμύριων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός  αγγίζει τα 435 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να προστατευτούν 500.000 κάτοικοι περιοχών που είναι ευάλωτες σε πλημμύρες.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top