Δεν έκλεψαν τον «Χάτσικο» της Ναυπάκτου

Ανάστατοι οι κάτοικοι με την εξαφάνιση του σκυλάκου

ο σκυλάκος

Επί ενάμιση χρόνο ένα σκυλάκι ζούσε στο σημείο, όπου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το αφεντικό του. Επί ενάμιση χρόνο, καθόταν υπομονετικά στην άκρη του δρόμου και τον περίμενε να επιστρέψει, όπως έκανε ο «Χάτσικο» στην ομώνυμη ταινία. Μάλιστα όσες φορές κι αν οι κάτοικοι της περιοχής τον έπαιρναν να τον φροντίσουν εκείνος πάντα γυρνούσε στο σημείο. Πριν λίγες μέρες όμως σύμφωνα με το nafpaktianews.gr κάποιοι τον πήραν από εκεί και άφησαν μάλιστα και σημείωμα στους κατοίκους να μην ανησυχούν.

Έκπληκτοι οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν καθημερινά πηγαίνοντάς του φαγητό και νερό βρήκαν δίπλα από το εικονοστάσι που έχει βάλει η οικογένεια του νεκρού ένα σημείωμα που έγραφε: 

«Γεια σας, το σκυλάκι το πήραμε μαζί μας. Περάσαμε με το αμάξι και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε. Μην ανησυχείτε, θα τον φροντίσουμε πολύ καλά. Θα επικοινωνήσουμε με την εφημερίδα που έγραψε την ιστορία του, με νέα για τον σκυλάκο».

Ο κόσμος στη Ναύπακτο έχει στεναχωρηθεί πάρα πολύ με την εξέλιξη αυτή.

Ο «Χάτσικο» της Ναυπάκτου έμενε στο σημείο εκείνο από τις 9 Νοεμβρίου 2017, όταν ο ιδιοκτήτης του έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο με μπετονιέρα, στην παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο. 

Τι ισχύει

Σύμφωνα με το site ellinikahoaxes.gr ο σκύλος που έγινε γνωστός με το όνομα «Χάτσικο», άνηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος απεβίωσε προ 18μήνου. Ωστόσο, ο σκύλος δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση (μικροτσίπ).

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο σκύλος φαίνεται πως έμενε δίπλα από εικονοστάσιο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του, ενώ το φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο ζούσε ως αδέσποτο, δίχως να έχει υιοθετηθεί επίσημα από κάποιον.

Στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill (πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα.

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.

Τα ellinikahoaxes.gr, επικοινώνησαν με την κα. Δέσποινα Αβραμίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου του Δήμου Ναυπάκτου, η οποία είπε πως εφόσον το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο (σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ή ακόμη και στον Δήμο), δεν τίθεται κατά τη γνώμη της θέμα «κλοπής».

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν τίθεται θέμα «κλοπής» σκύλου, εφόσον δεν άνηκε σε κανέναν και ήταν αδέσποτος, αλλά νόμιμης υιοθεσίας και μεταφοράς του στο εξωτερικό.

 

*Το κείμενο αυτό έχει διορθωθεί με την προσθήκη της είδησης ότι τελικά ο Χάτσικο της Ναυπακτίας δεν εκλάπη εφόσον το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο (σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ή ακόμη και στον Δήμο).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top