Χειροπέδες σε αδίστακτους ληστές: Σχεδίαζαν να βασανίσουν τα θύματά τους

Ετοιμάζονταν να ρημάξουν τη Μύκονο

Οι ανεμόμυλοι στη Μύκονο

Μια επικίνδυνη συμμορία, τα μέλη της οποίας ήταν έτοιμα να… ρημάξουν τις πολυτελείς βίλες στη Μύκονο και να βασανίσουν τα θύματά τους, συνέλαβε το Λιμενικό. 

Αξιωματικοί του Λιμενικού συνέλαβαν έναν 33χρονο στον Πειραιά, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό το Νησί των Ανέμων. 

Στις αποσκευές του βρέθηκαν όπλα, κουκούλες full face και ταινίες με τις οποίες θα έδεναν τα θύματά τους. 

Όσα βρήκαν οι άνδρες του Λιμενικού στις αποσκευές του 33χρονου

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας αναχωρούσαν τμηματικά, ώστε να μη δίνουν στόχο και είχαν κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο του νησιού, όπου θα διέμεναν όσο διάστημα θα πραγματοποιούσαν διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες. 

Ήταν όμως άτυχοι, καθώς έπεσαν πάνω στους εντατικούς ελέγχους που διενεργούν τις τελευταίες μέρες στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που όπως φαίνεται έβγαλε λαβράκι. 

Ο 33χρονος που συνελήφθη είναι ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ αναζητούνται και άλλοι τρεις συνεργοί του. 

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς του Λιμενικού είναι ότι σύμφωνα με τα ευρήματα στις αποσκευές του συλληφθέντα, τα μέλη της συμμορίας δεν πήγαιναν στη Μύκονο μόνο για ληστείες, αλλά ήταν αποφασισμένα να δέσουν, να φιμώσουν και ενδεχομένως να βασανίσουν τα θύματά τους, αν τα έβρισκα μέσα κατά τη διάρκεια της διάρρηξης. 

Από την έρευνα που έγινε στην οικία του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη σε πλαστική σακούλα βάρους 21,8 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα usb stick. 

Έρευνες πραγματοποιούνται και στη Μύκονο. Τα έμπειρα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυκόνου με οδηγό τον αριθμό της κράτησης του εισιτηρίου διαπίστωσαν ότι άλλα τρία άτομα ετοιμάζονταν να κάνουν απόβαση στο νησί των ανέμων. 

Μάλιστα κατάφεραν να εντοπίσουν και το ξενοδοχείο που είχε κλείσει η ομάδα όμως παρά τις αναζητήσεις δεν βρέθηκαν οι συνεργοί του 33χρονου, ενώ το τηλέφωνο με οποίο είχε γίνει η κράτηση ήταν απενεργοποιημένο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top