Eύβοια: Ποιες περιοχές κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μετά τις καταστροφικές δασικές φωτιές

ευβοια φωτια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, τρεις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Πρόκειται για:

  • Τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας,
  • Τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων,
  • Τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης γίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 04- 07-2019 στις παραπάνω περιοχές.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ οι πυκνοί καπνοί που καλύπτουν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σε ύφεση όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις, όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κύμης τέθηκαν σε ύφεση.

Χθες το βράδυ έπεσε η ένταση των ανέμων και έτσι επετράπη στις πυροσβεστικές δυνάμεις να δράσουν περιορίζοντας την έκταση των ενεργών μετώπων. Όλη τη νύχτα πυροσβέστες έμειναν επιφυλακή ελέγχοντος στις αναζωπυρώσεις που υπήρχαν σε διάφορους περιοχές και με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα βοηθούν στις δύσβατες και δύσκολες περιοχές. Ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι  περιορίστηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top