Μίκης Θεοδωράκης: H μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Προσκλητήριο στην ενότητα των Ελλήνων

Ο Μίκης ήταν εκεί, στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, με τον κόσμο να χειροκροτεί όρθιος τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ήταν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψε περισσότερο στη ζωή του: Στην ενότητα των Ελλήνων! Αυτό ήταν για τον Μίκη η χθεσινή βραδιά. 

Η συναυλία που είχε τίτλο «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά», πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Μίκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και με τη συμμετοχή 30 Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»--Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εκπρόσωποι του πνεύματος, πολιτικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, Ολυμπιονίκες και αθλητές, βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να τιμήσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Και ο Μίκης… ο  κορυφαίος Έλληνας συνθέτης φάνταζε έτοιμος να σταθεί στη σκηνή με την εμβληματική κορμοστασιά του και τα χέρια ανοιχτά σαν φτερούγες έτοιμες να αγκαλιάσουν όλους τους Έλληνες. Όπως τόσα χρόνια αγκαλιάζουν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», αφού μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top