Κουφοντίνας: Νέο «όχι» της Εισαγγελίας Βόλου στο αίτημα για άδεια

Επειδή του ασκήθηκε ποινική δίωξη για στάση σε βαθμό κακουργήματος

Να μη δοθεί νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εισηγείται ο Εισαγγελέας Βόλου. 

Παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο του είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του -που τον οδήγησε σε απεργία πείνας, η εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας. 

Κι αυτό γιατί επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε ...βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Οι ισχύοντες κανόνες απαγορεύουν τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο όταν διώκεται για κακούργημα με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει στους δικαστές να πουν ξανά οχι στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Τον τελευταίο λόγο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο Βόλου, το οποίο συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή με νέα σύνθεση, μετά την αναίρεση της προηγούμενης αρνητικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο.

Επισημαίνεται, ότι με το νέο κώδικα από την 1η Ιουλίου το συγκεκριμένο αδίκημα μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα άρα δεν θα αποτελεί εμπόδιο για τη χορήγηση αδειών σε κρατύμενους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top