Μαχαίρωσαν 29χρονο μετά την πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Αιματηρό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Τι συνέβη

θεσσαλονικη μαχαιρωμα

Επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων δέχτηκε 29χρονος το βράδυ της Κυριακής μετά το τέλος της πορείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 21:00. Ο 29χρονος ο οποίος είχε πάρει μέρος στην πορεία, αποχαιρέτισε τους φίλους του και κατηφόρισε από την οδό Αγίου Δημητρίου προς την οδό Εγνατία, μέσω της πλατείας αρχαίας αγοράς.

Τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές στην πλάτη

Σύμφωνα με το thestival την ώρα που βρισκόταν στην οδό Χαλκέων, υποστηρίζει πως είδε μία ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών να κινείται εναντίον του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο 29χρονος, ένας από τους νεαρούς του φώναξε «φασίστα θα σε γ#μ$%».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν περίπου δέκα άτομα να κινούνται εναντίον του. Για να γλιτώσει ο 29χρονος άρχισε να τρέχει προς την οδό Εγνατία.

Βλέποντας πως δεν μπορούσε να ξεφύγει μπήκε σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ για να βρει καταφύγιο. Οι δράστες τον ακολούθησαν. Τέσσερα άτομα μπήκαν στο πρακτορείο και ένα στάθηκε στην είσοδο. Αρχικά του επιτέθηκαν με καρέκλες και άλλα αντικείμενα που βρήκαν μπροστά τους. Ο 29χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. Κινήθηκε πίσω από το γκισέ του ταμείου για να προστατευτεί. Οι δράστες της επίθεσης τον εγκλώβισαν. Ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι.

Οι πρώτες εικόνες μετά το αιματηρό περιστατικό. Φωτογραφία: thestival.gr

Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες

Στο σημείο της επίθεσης έφτασαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εκείνη την ώρα δύο από τους φερόμενους ως δράστες ήταν ακόμα μέσα στο πρακτορείο.  Αντιλαμβάνονται την άφιξη των αστυνομικών και τρέπονται σε φυγή. Οι αστυνομικοί καταδιώκουν τον ένα εξ’ αυτών και τον συλλαμβάνουν στην οδό Χαλκέων. 

Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν αυτός που τράβηξε μαχαίρι, επιστρέφει στο σημείο για να συμπαρασταθεί στον συνεργό του. Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες.

'

Tο θύμα της επίθεσης σε παλαιότερη φωτογραφία σε πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Φωτογραφία: thestival.gr

Το μαχαίρωμα καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας

Την ώρα που ο 29χρονος δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο σημείο, οι αστυνομικοί του ζήτησαν να αναγνωρίσει τους δύο συλληφθέντες. Ο 29χρονος δηλώνει με βεβαιότητα ότι τα άτομα που συνέλαβαν οι αστυνομικοί συμμετείχαν στην επίθεση που δέχτηκε.

Τα λεγόμενά του επιβεβαιώνονται και από το κλειστό κύκλωμα του πρακτορείου του ΟΠΑΠ. 

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και από εκεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. 

Το κίνητρο της επίθεσης

Το 29χρονο θύμα της επίθεσης είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών. Το πρόσωπό του και η δράση του ήταν γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες του thestival.gr, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν άτομα με ενεργό αντιεξουσιαστική δράση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν αντιεξουσιαστές. Η Αστυνομία πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να μην έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top