Εννέα παιδοκτονίες μέσα σε δύο χρόνια 

Ο φόβος του στιγματισμού εμπόδιο στη βοήθεια

Η οικογενειακή τραγωδία στο Χαλάνδρι ξύπνησε μνήμες. Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν με φρικιαστικό τρόπο τη ζωή τους από τους ίδιους τους γονείς σοκάρει. Μέσα σε δύο χρόνια εννέα παιδιά δολοφονήθηκαν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς στη συνέχεια έβαλαν τέλος στη ζωή τους. 

Κανείς στη γειτονιά της οδού Τυμφρηστού στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο νεαρός πατέρας, που τον έβλεπαν να φροντίζει και να παίζει με το παιδί του θα έφθανε σε αυτό το σημείο. Να σκοτώσει το σπλάχνο του.      

Νέος Κόσμος: Η μητέρα που πέταξε την 4χρονη κόρη της και πήδηξε στο κενό

Ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου μία άλλη οικογενειακή τραγωδία είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Μία 44χρονη μητέρα πέταξε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου, στον Νέο Κόσμο, την μόλις τεσσάρων χρόνων κορούλα της. Στη συνέχεια καβάλησε τα κάγκελα και βούτηξε και η ίδια στο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμμονή ότι είχε κακοποιηθεί το παιδί της στον παιδικό σταθμό την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.  

Εννέα παιδοκτονίες σε δύο χρόνια 

Μέσα σε μία διετία εννέα παιδιά δολοφονήθηκαν από το χέρι του γονιού τους.  Τον Αύγουστο του 2017 ένας 56χρονος σκότωσε την 18χρονη κόρη του, για να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του. Ισχυρίστηκε ψυχολογικά προβλήματα. Τον Απρίλιο του 2017 ένας πρώην αστυνομικός, 61 χρόνων, σκότωσε την μόλις 6 χρόνων κόρη του και στη συνέχεια την πέταξε στα σκουπίδια. Ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων.  Το Νοέμβριο του 2017 ένας υπαξιωματικός της Αεροπορίας έβαλε φωτιά στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Τα δίδυμα αγοράκια του και εκείνος πνίγηκαν από τους καπνούς. Τον παρακολουθούσε γιατρός.  

Ο φόβος του στιγματισμού εμπόδιο στη βοήθεια

Σε αυτό το σημείο καταλυτικό ρόλο παίζει η οικογένεια. Πρέπει να δεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα και να έχει τη βούληση να το αντιμετωπίσει.  
«Ψυχίατρος, ψυχιατρική νόσος , ψυχιατρική εκτίμηση, ψυχοφάρμακα αποτελούν ακόμη στίγμα. Οι γονείς, οι οικείοι, η γειτονιά τα βλέπουν όλα, αλλά πάνε και μιλάνε μετά όταν έχει γίνει το κακό ... πρέπει να μιλάνε και οι γονείς πρέπει να καταγγέλλουν» εξηγεί ο Δημήτρης Σούρας. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top