Γιάννενα: Καταδικάστηκε με αναστολή η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που μου έδωσε τη χαρά να πάω πίσω στα παιδιά μου»

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια Δήμητρα Κλιάφα, η οποία είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού. Η ποινή είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι η γυναίκα έφυγε ανακουφισμένη από το δικαστήριο.

«Είμαι ευχαριστημένη με αυτό που έγινε σήμερα, ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που μου έδωσε τη χαρά να είμαι πίσω στα παιδιά μου» δήλωσε η ίδια. Στην αγκαλιά του συζύγου της και ικανοποιημένη από την απόφαση του Εφετείου η Δήμητρα Κλιάφα αποχωρεί από τα δικαστήρια.

«Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα , θα γυρίσω και θα με πάρουν μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την αγκαλιά των παιδιών».

Η καθαρίστρια κατά την απολογία της υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να μεγαλώσει τα παιδιά της.  

«Υπάρχει σύγκρουση νομικού καθήκοντος που είναι ο νόμος, ο οποίος παραβιάστηκε και ηθικού καθήκοντος. Από τη σύγκρουση νικητής βγήκε το ηθικό καθήκον» δήλωσε ο δικηγόρος της, Βασίλης Καραβίδας. 

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της καθαρίστριας για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και για πλαστογραφία που υπερβαίνει τη ζημιά των 120.000 ευρώ, ωστόσο της αναγνώρισε πολλά ελαφρυντικά όπως το λευκό ποινικό μητρώο και τον πρότερο έντιμο βίο. 

Η καθαρίστρια, η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα είχε δέκα παιδιά και ήταν έγκυος στο 11ο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top