Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αστυνομικός κλοιός προστατεύει τους κατηγορούμενους

"Δε θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου"

δικηγορικό γραφείο Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επικρατούν και σήμερα στη δίκη για τον φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Άνδρες της αστυνομίας με όπλα στα χέρια έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους κατηγορούμενους. Μετά τις αποκαλύψεις για τη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» κάθε κίνηση των κατηγορουμένων παρακολουθείται στενά. 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Λεκοτσάι έβγαλε ένα στιλό από την τσέπη του. Αστυνομικός τον πλησίασε, του τον πήρε για έλεγχο, του τον επέστρεψε για να γράψει και έπειτα του τον ξαναπήρε. Σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράφει στιλό με λάμα θα χρησιμοποιούσε και για να σκοτώσει τον συνήγορο του Φλώρου, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μπήκε στη δικαστική αίθουσα σήμερα συνοδευόμενος από αστυνομικό. 

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας

Ο συνήγορος του προφυλακισμένου Αντωνόπουλου, Θ. Παναγόπουλος κατέθεσε στη δίκη για τις συνομιλίες, οι οποίες έγιναν ανάμεσα στους δικηγόρους Αντωνόπουλου και Φλώρου για συμβιβασμό πριν από το φόνο του Μ. Ζαφειρόπουλου. 

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος παραβρέθηκε σε τρεις συναντήσεις που αφορούσαν την απόπειρα σε βάρος του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου με κεντρικό θέμα τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση. 

Είπε ότι είχε δευτερεύοντα ρόλο αφού ασχολήθηκε με την υπόθεση τρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας και δήλωσε πως δε γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει. 

Με αφορμή την προφυλάκιση του συναδέλφου του είπε πως δε θα είχε αναλάβει ποτέ την υπόθεση. «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου με τον κατηγορούμενο. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα... Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση». 

Διέψευσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο στο πλαίσιο ενός "παζαριού" για να κλείσει η υπόθεση. 

Έμαθε εκ των υστέρων  ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που χειριζόταν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού. 

«Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε , κρίμα δεν το θυμάται»

Ο ισχυρισμούς αυτός προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποίος σχολίασε : «Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε , κρίμα δεν το θυμάται»

Ο Παναγόπουλος είπε ότι ο Αντωνόπουλος μετά την απόπειρα σε βάρος του «φοβόταν και τη σκιά του», συμπληρώνοντας πως θεωρεί πως όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας. 

«Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πίσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε», είπε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ένας από τους κατηγορούμενους να ρωτά: «Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει;».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του ο μάρτυρας δέχτηκε τις ερωτήσεις του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε συζήτηση που φέρεται να έγινε μεταξύ συνηγόρων στο γραφείο του ποινικολόγου:

Κατηγορούμενος: Ποιος από εσάς έλεγε ότι έχει τους Αλβανούς υπό έλεγχο; 
Μάρτυρας: Πάντως όχι εγώ. 

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top